miércoles, 23 de noviembre de 2011

ENCICLOPÈDIA


VACUNA CONTRA LA PIGOTA

Aquest invent és el de la vacuna contra la pigota de Edward Jenner. Realment, aquesta investigació es va dur a terme en Londres, però li varen prohibir traure-la a la llum els Científics de l’època i fins i tot l’Associació de Metges, ja que deien que no era un mètode segur. El que feu Jenner va ser, aplicar aquesta vacuna al seu fill i així demostrar que si que era efectiva. Napoleó va dir des de França que vacunaren a tota la seua tropa l’any 1805.
Va ser molt rellevant perquè aquest nou invent que va traure a la llum Jenner, va fer que la Pigota no s’estenguera més, ja que en aquella època era una terrible infermetat que va acabar en la vida de molta gent.
Aquest invent està relacionat en el camp de la medecina. Edward Jenner era un metge rural, que gràcies açò es va conèixer per tot arreu i va tenir un gran prestigi des de aquell moment.
Ell començà a investigar quan va anar a un poblet, on les persones no tenien símptomes de pigota, cosa que era molt estrany en aquell moment, aleshores el que feu, va fer ficar-se a investigar i el que va descobrir és que les dones que estaven amb contacte amb les vaques, se’ls passava el virus, però ràpidament s’immunitzaven ja que creaven anticossos. Doncs agafà la bactèria de la mà d’una dona i l’injectar en una ferida d’un xiquet, aquest no va tindre reacció ninguna, però en el cas de pigota humana als 48 dies començà a tindre algun granet dels símptomes.  
Aquesta vacuna, va ser investigada en Londres, però on realment es va fer us és a França manat per Napoleó.
Pense que gràcies a aquesta innovació s’ha pogut avançar molt més en aquest camp, és a dir, en el tema de les vacunes contra virus, infermetats, etc...

No hay comentarios:

Publicar un comentario